Munka otthonról

Otthonról dolgozni nekem annyi, mint a munkahelyről :)

 
Nálam ugyanis ez a két hely abszolút fedi egymást.
Sokan mondják, hogy milyen jó nekem:

“Te otthonról dolgozol? Az SZUPER! Akkor teszel be mosást, amikor akarsz!”

“De jó neked, igazából csak a gép előtt kell űlnöd egész nap, ez nem annyira fárasztó!”

“Te nem dolgozol? Mindig otthon vagy!…
(válasz:De dolgozom, van egy vállakozásom)
Ja! És? Mikor keresel valami normális melót?”
 
Ezek nekem annyira sablonos mondatok már, hogy igazából csak megmosolyogni szoktam és hümmögök a kérdező számára valami elfogadható választ.

Az otthoni munka NEM munka

Ezt nem én találltam ki… A családom már megszokta, de másoknak ez nem érthető. Az, hogy itthonról dolgozom, természetesen sok felől szabadságot ad. Ám az, ha saját vállalkozásodon dolgozol, sokkal nehezebb, mint először gondolnád. Nem mindenki képes a saját idejével megfelelően gazdálkodni és bevallom, ez nekem sem könnyű feladat. Talán ez a legnehezebb. Nem szétforgácsolódni a feladatok között. Ráadásul ha valami nem megy, nincs mást okolni miatta… Mégis számomra ez a legjobb oldala is. Mert van az úgy, hogy KELL a szabadság.
 
Például előfordul, hogy mondjuk Brúnó miatt ki kell hagynom egy napot… Vagy valamilyen nem betervezett hivatalos dolgot el kell intéznem. A betegségről nem beszélek…
De sokszor van úgy is, hogy jóval munkaidő és vacsora után még a gép elé űlök, mert beugrott valami, vagy egy vevő írt egy emailt, amit haladéktalanul ellenőriznem kell. Vagy épp azért, mert betettem délután egy mosást és az éjjeli szárító proram is lejárt, azt is ki kellet szednem/vasalnom és reggel emiatt kiesett 1 óra, amit be kell pótolnom.
De ez nem panasz. Én szeretek így élni és szeretem a munkám, nekem ezek a dolgok nem tűnnek fel. Azonban a kívülállók mégsem látják. Csak azt, hogy itthon vagyok… de jól van ez így!
Nem akarok én megfelelni másoknak. Nekem meg az elképzelhetetlen, ami másoknak természetes. Az, hogy 8-16-ig dolgozom, majd magam mögött hagyom a dolgokat. Ebben pedig az a szép, hogy nem vagyunk egyformák! Mert az meg unalmas lenne! :)